ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΤΑΛΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Το ακόλουθο κείμενο σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, υπέγραψαν σήμερα 21.07.2016, 500 Ιταλοί ακαδημαικοί, δικηγόροι, δικαστικοί λειτουργοί. Το κείμενο θα έχει ως παραλήπτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιταλίας, το Συμβουλευτικό Συμβούλιο των ευρωπαίων δικαστών, το Συμβουλευτικό Συμβούλιο των ευρωπαίων εισαγγελέων, τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαική Επιτροπή.

Μετά τους δημοσιογράφους, τους καθηγητές Πανεπιστημίων και τους δικηγόρους, η τουρκική κυβέρνηση προχωρά με την ταπείνωση και την φυλάκιση πρώτα των δικαστών, στη συνέχεια των δημοσίων υπαλλήλων και των αστυνομικών, με σκοπό να ακυρώσει την κριτικά τοποθετημένη συνείδηση της χώρας.
Λίστες προφανώς ήδη έτοιμες πριν από πολύ καιρό, χρησιμοποιούνται για απολύσεις και μαζικές συλλήψεις περιφρονώντας το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, τους βασικούς κανόνες του κράτους δικαίου, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και τα θεμελιωδη ανθρώπινα δικαιώματα, που η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να σέβεται, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και ως χώρα, που είναι από τις πρώτες, που έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σήμερα η τουρκική κυβέρνηση απειλεί την επανεισαγωγή της θανατικής ποινής, ως «θέληση του λαού».
Καθηγητές, δικηγόροι, δικαστές και εισαγγελείς που υπέγραψαν αυτή την έκκληση, ενωμένοι με την κοινή αίσθηση ότι ανήκουν σε μια κοινότητα δικαίου, που έχει στηρίξει αυτές τις πρωταρχικές αξίες και τις παραγωγικές ρίζες τους στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απευθύνονται στα ευρωπαϊκά και ιταλικά θεσμικά όργανα, με σκοπό να χρησιμοποιήσουν, χωρίς καθυστέρηση, όλα τα κατάλληλα νομικά και πολιτικά μέσα, για να σταματήσουν τις αφάνταστες παραβιάσεις των δικαιωμάτων και να αποκαταστήσουν τις ελευθερίες εκείνων, των οποίων το μόνο έγκλημα είναι ότι υπερασπίστηκαν τις δημοκρατικές αξίες.
Ζητούν από την κοινή γνώμη να διατηρήσει ζωντανή την προσοχή της, για ένα μεγάλο έθνος, του οποίου η λαϊκή δημοκρατία βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

(c) All Rights Reserved 2023-24        Designed and Developed by  LAWNET