ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ MEDEL

Στις 11, 12 Μαρτίου 2016, η Medel σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Saint Anna του πανεπιστήμιο της Πίζας και την Ένωση δικαστών της Ιταλίας-Magistratura Democratica, συνδιοργάνωσε, διεθνή διημερίδα, με θέμα «Τρομοκρατία –Πολιτικές Ασφάλειας».
Στα πλαίσια της διημερίδας πραγματοποιήθηκε και Γενική Συνέλευση των μελών της Medel.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:
Η έλλειψη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τους μετανάστες
Η παραβίαση των θεμελιωδών ελευθεριών στην Γαλλία
Η επίθεση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία
Η Γενική Συνέλευση θεωρώντας ότι «μαύρα σύννεφα βρίσκονται πάνω από την Ευρώπη, που απειλούν τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και τις Ελευθερίες»
ΔΙΑΚΥΡΗΞΕ ότι:
–υποστηρίζει μια Ευρώπη, που προστατεύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δίνει ελπίδα για μια αρμονική κοινωνία, προάγει τον διάλογο για την πολιτιστική, θρησκευτική και κοινωνική διαφορετικότητα και ανοίγει δημόσιες συζητήσεις, για να επιτευχθεί επικοινωνία μεταξύ των λαών.
-καλεί σε δριμείς καταγγελίες για τις ανελέητες επιθέσεις από τους δεξιούς εξτρεμιστές στους πρόσφυγες και τα καταλύματα τους, όπως επίσης και στην αστυνομία, τα μέσα ενημέρωσης και τους εθελοντές.
-υπενθυμίζει την άμεση ανάγκη για τον καθορισμό μιας καθαρής και ανθρώπινης κοινής πολιτικής για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
-καλεί όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να σταματήσουν άμεσα όλες τις επιθέσεις εναντίον των ατομικών ελευθεριών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων
-απαιτεί απόλυτο σεβασμό στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ιδιαίτερα από την Πολωνική κυβέρνηση και ζητά την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων Τούρκων συναδέλφων ως και τον άμεσο τερματισμό κάθε είδους παρέμβασης των Μυστικών Υπηρεσιών στην δικαιοσύνη της Ρουμανίας.

(c) All Rights Reserved 2023-24        Designed and Developed by  LAWNET