ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ» με αφορμή την πειθαρχική δίωξη κατά των δικαστών και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ν. Σαλάτα, Μ. Στενιώτη και Δ. Βλάχου για την πρωτοβουλία τους να ζητήσουν από τα αρμόδια όργανα την άσκηση του καθήκοντος τους προς διενέργεια έρευνας επί των αλλεπάλληλων καταγγελιών για την περιουσιακή κατάσταση μελών της οικογένειας ανώτατου δικαστικού λειτουργού, ανακοινώνει τα ακόλουθα:
1.Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους διωκόμενους δικαστές.
2.Θεωρεί ότι η ενέργεια των παραπάνω συνδικαλιστών δικαστών αποσκοπούσε ευθέως και μόνο στην προστασία του κύρους, της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας που πρέπει να συνοδεύουν κάθε δικαστικό λειτουργό, και δη όταν αυτός κατέχει ανώτατη θέση στην ιεραρχία του δικαστικού σώματος.
3.Επισημαίνει ότι η ασκηθείσα πειθαρχική δίωξη συνιστά εξ αντικειμένου μέτρο φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης γνώμης και περιορισμού στην άσκηση του δικαιώματος κάθε έλληνα πολίτη να αναφέρεται στις αρχές.
4.Διαπιστώνει με θλίψη ότι η παράλειψη της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής και των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών να ενεργήσουν οποιαδήποτε έρευνα έχει ως αποτέλεσμα να διατηρείται έως σήμερα η αμφισβήτηση όσον αφορά την ακρίβεια των καταγγελιών, με τελικό θύμα την ίδια τη δικαιοσύνη.
5.Εκφράζει την έντονη ανησυχία της διότι, σε αντίθεση με την παραπάνω αδράνεια, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται αποκλίσεις από τις αρχές της νομιμότητας και του σεβασμού θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου κατά τη διενέργεια πειθαρχικών και ποινικών διαδικασιών.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

(c) All Rights Reserved 2023-24        Designed and Developed by  LAWNET