Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ε.ΒΑΓΕΝΑ-ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Δικαστής, Δρ Εγκληματολογίας

Η Ένωση Ευρωπαίων Δικαστών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες-MEDEL [Magistrats Europeenes pour la Democratie et les Libertes] οργάνωσε, στις 26.10.2007, στην πόλη Lubeck-Γερμανίας, συνέδριο με θέμα «Eκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης στην Ευρώπη». Συμμετείχαν δικαστές από τις αντίστοιχες εθνικές Ενώσεις Γερμανίας, Βελγίου, Κύπρου, Ελλάδας, Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Τσεχίας και Ρουμανίας.

Ο Πρόεδρος του Εφετείου του Lubeck Hans-Ernst Bottcher, αναφέρθηκε «στον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης στη Γερμανία» και περιέγραψε το δικαστικό σύστημα του τότε και του σήμερα.

Ο Eric Alt, Γάλλος δικαστής, Αντιπρόεδρος της Medel, στην ενότητα της Ημερίδας «Εκσυγχρονισμός στο Συμβούλιο της Ευρώπης», παρουσίασε στοιχεία από την έκθεση της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης [CEPEJ]», του έτους 2006.

Στην ενότητα «Ανεξαρτησία και Εκσυγχρονισμός» ο Luca De Matteis, Ιταλός δικαστής- Αντιπρόσωπος της Οργάνωσης «Movimento per la Giustizia», ανέπτυξε το θέμα της «Αξιολόγησης της επαγγελματικής απόδοσης των δικαστών και εισαγγελέων στο ιταλικό σύστημα», θεωρώντας το ιδιαίτερα κρίσιμο, στον πολύπλοκο κόσμο του σήμερα.

Η Γαλλίδα δικαστής Laurence Mollaret, εκπρόσωπος της Ένωσης Δικαστών «Syndicat de la Magistrature», θεωρεί ότι, για να προσεγγίσει κάποιος το θέμα της αξιολόγησης των δικαστών, πρέπει πρώτα να αναρωτηθεί για τον τελικό σκοπό της.

Το κείμενο έχει δημοσιευτεί στο ΣΥΝΗΓΟΡΟ, Τεύχος

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

(c) All Rights Reserved 2023-24        Designed and Developed by  LAWNET